יום ראשון, 22 בפברואר 2009

סיפור האהבה שלי


מאז ומתמיד אהבתי לבשל. את ספר הבישול הראשון שלי קיבלתי בערך בגיל 10, אבל כבר מהרגע שלמדתי לכתוב הייתי אוספת מתכונים (ביחוד של עוגיות שוקולד). עד היום, בתוך ספר הבישול הראשון שלי נמצאות רשימות בכתב ידי שהייתי אוספת (למעלה תמצאו את אחד המתכונים הראשונים שלי לעוגת שוקולד - אל תעשו אותו, הוא בכלל לא בריא - מרגרינה...). כשהייתי קטנה התלהבתי מהטכניקה של נייר הקופי, כך שהייתי מעתיקה את המתכונים שלי ומחלקת למשפחה. התחלתי לבשל - בהתחלה רק עוגיות ופנקיקים אבל בגיל העשרה כבר התחלתי לבשל ארוחות מלאות. בימי שישי הייתי מוציאה את אימי מהמטבח ומכינה ארוחת ערב סודית. ספריה של רות סירקיס שימשו אותי נאמנה והיו כמורי הדרך שלי. התמונה שהכי זכורה לי היא את אבי, מתענג על כל ביס מהעוף הצרפתי שבישלתי, וטוען שזהו העוף הטעים ביותר שאכל מחייו...


השנים עברו ואהבת הבישול רק גדלה. תמיד ידעתי שארצה לעסוק במשהו שקשור לאוכל, אבל אף פעם לא ידעתי מה בדיוק. ידעתי ששפית אני לא רוצה להיות מכיוון שאני מאוד אוהבת את האוכל הביתי , האותנטי, אוכל שמגיע מהלב ולא אוכל שצריך לבשל אותו ע"פ חוקים. במהלך השנים אספתי אינספור ספרי בישול מהארץ ומהעולם והייתי יושבת וקוראת אותם כמו ספרי מתח. בהתחלה, כשכמות ספרי הבישול שלי היתה עוד תחת שליטה, ידעתי איזה מתכון נמצא באיזה ספר...


וכך השנים עברו. את אהבת הבישול העברתי לילדי. כשהם היו קטנים הם היו יושבים על השיש במטבח ועוזרים לי לשפוך, לערבב, להוסיף (האמת שהם היו גורמים לי לעבודה נוספת, אבל זה היה נורא כיף) והיום, כל אחד מהם יכול להתגאות במטעמים שהוא יוצר. היום אני פשוט יכולה לבקש משלי, ביתי, להכין עוגה, פשטידה וכו', ולבד, ללא השגחה שלי, היא תכין מטעמים. יותר מכך, ישנם דברים שהיא עושה אפילו יותר טוב ממני...


לפני מספר שנים המטבח שלי עבר תפנית. בעקבות מחלת הסרטן של קרוב משפחה התחלתי להבין את המשמעות של אוכל בריא. את כל הידע העצום שלי בבישול ניתבתי לכיוון אחר. שיניתי את חומרי גלם להרבה יותר בריאים ולמדתי איך לגרום לכל מאכל להיות הרבה יותר בריא בלי להתפשר על הטעם. למדתי להכיר מוצרים חדשים רבים, שבדרך כלל לא נמצאים אצל רוב האנשים במטבח ומשדרגים כל מאכל בצורה מדהימה.


כשעברתי את השינוי הילדים היו קטנים, אבל מספיק גדולים כדי להכיר משהו אחר ולהתנגד לשינוי. זה ברור מאליו שהיתה התנגדות והדרך לשינוי התזונה המשפחתית לא היתה קלה. בגלל שאני כל כך מאמינה בדרך של התזונה הנכונה, ומבינה את המשמעות של התזונה לבריאות הגוף שלנו, לא ויתרתי. היו רגעים שבקלות הייתי יכולה להוציא שוב את השניצלים הקפואים מהמקפיא, אבל בגלל ההבנה העמוקה שלי לחשיבות העניין ניסיתי כל הזמן למצוא דרכים איך אני כן יכולה ללמד את הילדים לאכול אוכל בריא. וזה עבד. לאט לאט הם עברו את השינוי גם כן. מאז הם גדלו וכל גיל מביא איתו התמודדויות חדשות וצרכים חדשים. כשהם היו קטנים , עד גיל 10 הדרישות והצרכים שלהם היו שונים מאשר היום. היום כשהם בגילאי 13 ו- 16 הצרכים שונים וגם אורח החיים שלהם השתנה. הם זקוקים לכמות שונה של ויטמינים, מינרלים וחלבון, הם אוכלים יותר בחוץ או אצל חברים ולכן התפקיד שלי השתנה. התפקיד שלי הוא לתת לגופם את הערך התזונתי שהוא זקוק על מנת להתפתח למרות כל המגבלות שיש מסביב. כל עוד הם בגיל כזה שהם עוד תחת אחריותי הם יקבלו ממני את הטוב ביותר והבריא ביותר. התפקיד שלי הוא לתת להם את הבסיס והתשתית לאורח חיים בריא, בין אם בעתיד הם יבחרו בו או לא, רק על מנת שידעו שהאפשרות קיימת ועד כמה היא חשובה. היום אני יודעת, שבכל שלב בחיים שלהם, אם הם יבחרו ללכת בדרך הבריאה, יהיו להם הכלים והידע לעשות זאת.


בעקבות הנסיון שלי עם הילדים שלי במטבח הפרטי שלי, ובעקבות ההתמחות העמוקה שלי בתזונה טבעית וברפואה משלימה, הבנתי שיש לי המון מה ללמד הורים. סוף סוף מצאתי במה אני רוצה לעסוק. אני מרגישה מחוייבות ללמד הורים אחרים כיצד לתת לילדיהם את הבריאות שמגיעה להם. זוהי חובתו של כל הורה לתת לילדיו את הטוב ביותר, ביחוד אם זה מגיע לבריאות.


מכאן נולד המרכז לתזונת המשפחה שנותן פתרונות תזונה למשפחה ומענה לכל בעיה תזונתית של ההורים.

רשימה זו היא הראשונה ודרכה היתה לכם הזדמנות להכיר אותי קצת יותר. בהמשך אוסיף רשומות נוספות הקשורות לתזונת הילדים והמשפחה.


אני מעודדת אתכם, דרך בלוג זה לקרוא, להגיב ולשאול על מנת שאוכל יותר להבין צרכים של הורים אחרים ודרככם לתת מענה רחב יותר.


ממני

איילת
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
לקבלת מתנה - המדריך השלם לתזונה בריאה:
ד"ר איילת רוזנפלד PhD - בריאות טבעית ואיכות חיים

3 תגובות:

  1. איילת,
    הבלוג שלך מקסים ואני כולי תקווה שתמשיכי לפרסם בו. כיף להתוודע אל מישהי נהדרת ונותנת כמוך.
    ארשם לסדנה שלך ואדע האם זה בכלל אפשרי להכין את האוכל הנכון לילדים שלי בלי להשתעבד לנושא...
    - שרית פרי
    הרשמו לטיפים לשימוש אפקטיבי בלינקדאין - הרשת העסקית להזמנויות עסקיות באינטרנט: www.peryjoy.com

    השבמחק
  2. איילת,
    אני מאד נהנית מהדברים שאת כותבת ומאד מאמינה בתזונה נכונה כפתרון לכול מחלה. עם זאת כאמא לשתי בנות בנות 7 ו-9 אני מתקשה מאד לשכנע אותן לעבור לאוכל בריא יותר. למשל לעבור לפסטה מחיטה מלאה או לעבור למיץ טבעי במקום משקאות תוססים. כיצד אפשר לשכנע אותן? נמאס לי לבשל כפול. אוכל בריא בשבילי וג'אנק בשבילן.

    השבמחק
  3. Simcha,
    את צודקת, לבשל כפול, אוכל בריא עבור, וג'אנק עבורם זה גם מעייף וגם לא נותן את הפתרון שאנו מעוניינים בו, לתת כלים לחיים לילדנו. אני מאוד שמחה לדעת שאת מבינה את החשיבות בתזונה הבריאה וזה השלב הראשון.
    כשאני עברתי את השינוי עם ילדי הם היו בדיוק בגיל ילדייך. זה לא היה שינוי ברגע, ולקח את הזמן, והיו המון התנגדויות, אבל היום הם מבינים את החשיבות ואני חושבת שדי מתאים להם שבבית האוכל הוא בריא. זה מהווה להם מעין עוגן, ביטחון.
    העצה הראשונה שאני נותנת לך, מהנסיון האישי שלי, זה להעביר להם את המסר עד כמה זה חשוב ושאת לא מתפשרת בעניין הזה. אצלי הם ידעו מה הבסיס שעליו ממש לא התפשרתי (למשל ספגטי מקמח מלא) וביחד מצאנו טעמים שהם אוהבים. נסי להכין איתם את האוכל ולהעזר בהם.

    קחי בחשבון שזה תהליך וכל שינוי קטן יוביל בסוף לשינויים גדולים.

    בהצלחה,
    איילת

    השבמחק