יום חמישי, 19 באוגוסט 2010

למה אני לא אוהבת לספור קלוריות?


לפני כ- 17 שנים ילדתי את בני הראשון, תומר,  ולפני כ-14 שנים ילדתי את בתי השנייה, שלי. אחרי ההריון הראשון חזרת לעצמי מהר מאוד מבחינת המשקל, אבל אחרי ההריון השני נשארו לי בערך 4 ק"ג עודפים שלא הסכימו לרדת חודשים רבים. בזמנו, לא ניהלתי אורח חיים בריא ועדיין לא התמחתי בתזונה בריאה, ועודף משקל זה, למרות שלא היה גדול, היה מתסכל מאוד.
כ- 6 שנים אחרי הלידה השנייה, הייתי בהריון השלישי שלי. מתחילת ההריון החלטתי שאני לא רוצה לקבל בסופו שוב ק"ג עודפים ולכן החלטתי ללכת לייעוץ אצל דיאטנית, שתלווה אותי בהריון וקיוויתי שבעזרתה אשמור על משקל תקין. קיבלתי תפריט והמלצות למאכלים מסויימים ודבקתי בו בנאמנות. התפריט היה מורכב ברובו ממאכלי דיאט. אני זוכרת את עצמי אוכלת גבינות צהובות דלות שומן, פסטרמה דלת שומן, לחם קל, שניצלים טבעול ועוד דברים מסוג זה. 
לצערי, אז לא ידעתי את מה שאני יודעת היום. אם היה לי את הידע שיש לי היום, אני בטוחה שההריון שלי היה הרבה יותר מאוזן ובריא (ואולי גם היה נמשך עד הסוף, אין לי מושג - לצערי ההריונות השלישי והרביעי שלי נפסקו באמצע) אבל ברור לי ואין לי ספק שהמשקל היה נשמר מאוזן.
כשאני מסתכלת על התפריט שאכלתי אז הדגש היה על מאכלים עם ערך קלורי נמוך. לא מאכלים עם ערך תזונתי גבוה לגוף, אלא עם ערך קלורי נמוך.
הגבינה הצהובה דלת השומן שהומלצה לי לאכול נתנה לגוף כמות עצומה של רעלנים, וזהו. שום ערך תזונתי. אותו הדבר לגבי הפסטרמה, השניצלים ועוד.
ערך קלורי נמוך, זה מה שהיה חשוב.
אבל מה עם ויטמינים? חלבון איכותי? שומן איכותי? מינרלים? אנטיאוקסידנטים? סיבים תזונתיים? והרשימה עוד ארוכה. איפה היו כל אלו בתפריט?
ומה עם כל הרעלנים שמתלווים למאכלים האלו? מייצבים, משמרים, צבעים, ממתיקים מלאכותיים וכו'. איך הם משפיעים על המשקל?

מה שהיה חשוב זה ערך קלורי נמוך.
המושג "קלוריות" הפך למילה גסה. אנשים חרדים ממנו. מחפשים את האוכל עם כמות הקלוריות הנמוכה. שותים משקאות דיאט, אוכלים מעדני דיאט, לחם קל - רק כדי לא להעמיס קלוריות על הגוף.
ואולי הגוף כן צריך את הקלוריות? אולי הגוף כל כך צריך את האבוקדו ואת האגוזים כי הם מפוצצים בויטמינים, מינרלים, חלבונים ועוד?

הגוף שלנו אינו מעבדה, חייבים לזכור את זה.
בתנאי מעבדה, 1000 קלוריות שמגיעות מג'אנק פוד או 1000 קלוריות שמגיעות מתבשיל שעועית עם אורז מלא הן אותן קלוריות.
מבחינת תנאי המעבדה, אם אנחנו זקוקים ל-1800-2000 קלוריות ביום, זה לא משנה אם הקלוריות יגיעו מג'אנק או משעועית ואורז.
אבל בגוף זה שונה. הגוף מתייחס ל-1000 קלוריות שמגיעות משעועית ואורז מלא, שונה לגמרי מאלו שמגיעות מג'אנק. הוא מנצל את המאכלים בצורה שונה. תבשיל האורז עם השעועית מכיל גם סיבים תזונתיים, פחמימה איכותית, חלבון איכותי, ויטמינים ועוד ורובו מתעכל ונספג ברקמות.
כשאנחנו אוכלים 1000 קלוריות מג'אנק או ממאכלים שהגוף לא זקוק להם, הם פשוט נאגרים, או שמאיטים את חילוף החומרים שלנו וגורמים לעלייה במשקל. לא כך כאשר הקלוריות מגיעות ממאכלים שנותנים ערך תזונתי לגוף.
לכן צריך לזכור שלא כל הקלוריות שוות.
אני מאמינה שהתפקיד שלנו הוא לתת לגוף את מה שהוא צריך בלבד, ואז הגוף יעשה לבד את העבודה שהוא יודע לעשות מצויין, וזה לאזן את המשקל ולהיות בריאים.
זכרו - כשהגוף לא מקבל את מה שהוא צריך, המח משדר כל הזמן תחושת רעב, בתקווה שאולי הוא סוף סוף יקבל את מה שהוא צריך, ואז יש לנו רצון לאכול עוד ועוד.
כשהגוף רווי בחומרים מזינים, חילוף החומרים יהיה טוב יותר, והמשקל פשוט יתאזן.

אנחנו לא אמורים לאכול במהלך היום יוםתוך ספירת קלוריות.
אנחנו אמורים לאכול טוב, לאכול את הדברים הנכונים בלבד ולאכול בצורה מאוזנת, ואז הגוף כבר יתאזן לבד מבחינת משקל.

אני רוצה לעודד אתכם להצטרף אלי לתוכנית המקיפה לירידה במשקל, כי אני יודעת כמה היא יכולה לתת לכם איכות חיים.

לפרטים והרשמה:
http://www.healthyfamily.co.il/117036/overweightprogram-1

סופשבוע נפלא
איילת

נ.ב. למי מכם שעדיין לא צפה, באותו קישור ישנו גם הסרטון לסיבה היחידה לעלייה במשקל
  

7 תגובות:

  1. כמה שזה נכון....
    חבל שהרבה אנשים לא יודעים את זה ומתעסקים הרבה עם ספירת הקלוריות בלי להבין את הנקודה הזאת.
    שמחה

    השבמחק
  2. תודה על ההבחנה החשובה של קלוריות

    השבמחק
  3. שלום ותודה על המידע,הכל כך נכון ולא כ"כ פופולרי ונתפס ע"י הציבור,כי יש חברות שפרנסתן על מכירת תכניות הרזייה,ולא מוכנות לחשוב גם על טובת הלקוחות.קשה מאד לשרש את האמונה(ידיעה)שיש לאכול ולשתות דיאטטי,והשתיה הדיאטטית ממותקת ע"י חומרים שבמקור היו מיועדים להיות חמרי הדברה=כמו האפסטרם והסוכרזית,שגורמים לגוף יותר צורך בחומרים.
    אני שמחה להיות לצידך בצד השפיות.

    השבמחק
  4. תודה על העבודה המבורכת שאת עושה, להביא את התזונה המזינה למודעות, כל כך חשוב. עזרת לי מאוד

    השבמחק
  5. אין ספק שזהו אחד הדברים הכי חשובים בתזונה שאנשים לא מבינים - מה שחשוב זה הערך של המזון ולא הקלוריות. עדיין אנשים מפחדים שישמינו אם יאכלו אגוזים, אבוקדו, טחינה ואפילו פירות ולעומת זאת אוכלים הרבה דברים לא בריאים שהם דיאט או שאין בהם כל ערך תזונתי או חומרים מזינים לגוף.

    השבמחק
  6. שלום איילת,נוכחתילדעת שאם אוכלים נכון ובריא, ולא את הג'נק פוד המוצע לכול דיכפין, אכן הגוף מאזן את עצמו,כל הכבוד ויישר כח על כל מה שאת עושה ועוזרת להמון אנשים, עזרת גם לי והיום אני במשקל הנכון קרוב לשמונה חודשיםוזה מוכיח שזהעובד

    השבמחק
  7. גם אני עברתי לאכול נכון, הורדתי את כל העוגות והטיגונים, ואני יורדת במשקל, למרות שאני אוכלת טוב.
    הכתבות שלך נותנות המון רצון ומודעות לאכול נכון.

    השבמחק